tisdag 7 januari 2014

D.I.Y - ögonskuggsprimer

http://www.gabebo.com/eyeshadow/eyeshadow-primer-eyes/
Ögonskugg-primers används innan annan ögon-makeup som en bas somhjälper din ögonskugga, kajal m.m.
att gå på snyggt och naturligt,får färgerna att fästa bättre, synas starkare och stanna kvar längre och där du lagt dem 
utan att lägga sig i veck på ögonlocken.
Låter det bra?

Självklart!Det finns massvis med olika primers för ögonen ute på marknaden i olika prisklasser, allt från e.l.f.s Eyelid Primer till Too Faced Shadow Insurance
Den från e.l.f kostar ca.16 kronor och den från Too Faced går lös på ca.250 kronor. 


Shadow Insurance är en klassiker och tillsammans med Urban Decay's Shadow Potion de oftast förekommande "high end"-alternativen. Båda två är väldigt bra primer's men inget som är helt nödvändigt för mig på en daglig basis utan mer lite av en specialare som jag plockar fram vid speciella tillfällen. 

  

Ett riktigt bra och pengasparande alternativ är att  göra en egen ögonprimer med saker som de flesta makeup/sminkintresserade har hemma! Man kan göra den på många olika sätt, med många olika ingredienser - jag kommer skriva om de två sätt som jag funnit fungerat allra bäst för just min hud och mina ögonlock, efter att jag har prövat på dem och jämfört dem en längre tid med några kända märkens alternativ.


 Enklare primer - håller skuggan på plats längre och ger klarare färger.
Ca 2 tsk fet hudkräm/body butter (allra helst utan parfym)
1 tsk concealer eller foundation (concealer kommer att ge ett mer täckande resultat på primern vilket kommer att ge länge hållbarhet men är inget måste)
En liten, ren burk med lock att blanda och sedan spara primern i alt. en liten skål om du väljer att göra bara en liten sats och använder upp den i ett svep,

Blanda ihop ingredienserna noga, inga klumpar får finnas i primern när du är klar.Mer hållbar primer, nästan så bra att man aldrig mer borde köpa en färdig!
Ca 2 tsk fet hudkräm/body butter (allra helst utan parfym)
1 tsk concealer eller foundation
½ tsk mineral primer (går att köpa som små prover från t.ex. tikei.se)

Blanda ihop noga, som med den enklare primern, och du är klar!

http://www.swatchandlearn.com/nyx-hd-high-definition-eye-shadow-base-review-swatches/

Tips!
För en lite smidigare konsistens kan du gärna blanda i ½ tsk Nivea Creme i både den enklare och den mer hållbara primern, men det är en extra-sak inget nödvändigt. Det går även bra att använda aniktskrän, ögonkräm eller gel- det är bara att testa sig fram till vad som fungerar bäst för dig! Jag rekommenderar en fetare doftfri hudkräm mestadels för konsistensen och för att den ger en lite klibbigare yta som håller mineralskuggor extra bra.

Här är en väldigt trevlig youtube-video med ett liknande recept där hon förklarar bra hur man gör om du vill ha mer inspiration :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar