måndag 20 januari 2014

Två huskurer för dig som besväras av akne och/eller tilltäppta porer och glåmig hy!

Gör du någon form av behandling för akne så har du garanterat känslig hud nu oavsett vilken hudtyp du har i vanliga fall. Samma om du använder en skrubb eller nattkräm med AHA-syra. Det yttersta hudlagret påverkas av olika behandlingar och skrubbas bort och förnyas av syrorna så det är jätteviktigt att komma ihåg solskyddet som bör ligga på minst 15. Spf 30 är den rekommenderade graden solskydd för alla som använder någon form av produkt som påverkar huden ytskikt och det gäller oavsett om den är sommar eller vinter, soligt eller molnigt.

Gör du någon form av behandling för akne bör du också undvik vanliga ansiktsskrubbar, även om de är milda, och istället använda bakpulver för att skrubba och rengöra huden på djupet.


Vill du göra en aknebehandling men har inte råd?

Testa den här varianten med
Äppelcidervinäger:
Badda huden med en blandning av äppelcidervinäger och vatten. Börja med en del vinäger till åtta delar vatten och öka sedan gradvis till dess du är uppe i en "en del vinäger till en del vatten"-blandning. Testa aldrig att använda äppelcidervinäger outspätt! Låt verka i ca. 10 minuter och skölj sedan av med vanligt vatten. Lämna aldrig kvar blandningen på huden.
Det här hjälper till att balansera pH-värdet i huden och är underbart för alla hudtyper men extra toppen för akne-invaderad hud!


Ok, du baddar ansiktet med vinäger men du tycker också att du problem med vidgade porer och svarta prickar på näsan? 


Äggvita och citron-mask:

En välkänd ansiktsmask mot stora porer är lika delar honung, äggvita och färskpressad citronsaft. Både citronsaft och äggvita verkar sammandragande. Honung ger konsistens och verkar lugnande och fuktgivande.


Både citronsyran och C-vitaminet i citronsaften ger en peeling. De verkar upplösande och får bort smuts och delar av hudens lager av döda hudceller. Citron verkar även något blekande och kan minska pigmentering. Masken och äppelcidervinäger som en del av din hudvårdsrutin är riktigt bra vänner och och perfekta att använda tillsammans. Äppelcidervinägern varje afton och masken en till två gånger i veckan. Vet du med dig att du har känslig hy i grund är ansiktstvätt, ansiktsvatten och fuktgivande krämer speciellt anpassade för känslig hy något som stark rekommenderas att använda tillsammans med de två ovannämnda huskurerna.Har du testat kurerna förr, har de funkat för dig?

Har du några bra huskurer att tipsa om, skriv en kommentar!


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar