söndag 16 mars 2014

Kan man krympa porerna i ansiktet?


NEJ.

Tro, mig, vad du än läser i tidningarna och på nätet 
så är det så att rent vetenskapligt är din porstorlek genetiskt bestämd. 
Det är faktiskt helt omöjligt att ändra storleken på dem 
men du kan få dem att se mindre ut
Läs bara vidare!


Dina porer kan förefalla större av bakterier och döda hudceller dvs att pormaskar är uppbyggda av smuts i porerna. Olja och döda hudceller fastnar i follikeln på väg till hudens yta och bildar en plugg som synligt fyller porerna så att de verkar mörka eller ”svarta”. Om du är benägen att få pormaskar, använd en rengöringskräm, hudkräm eller ansiktsmask med salicylsyra i. 

Du kan även göra din alldeles egna mycket effektiva mask av billiga ingredienser! Du kan även göra din egna salicylsyra-mask - billigt och effektivt!
Hur mycket du än ångar eller använder produkter kan du aldrig vidga porerna men du kan mjuka upp talg och annat så att pormaskarna lossnar.


Att tvätta ansiktet regelbundet förhindrar tyvärr heller inte pormaskarna. Om det vore sant skulle ju nästan ingen ha prickar på näsan :)

Eller hur?

Retinolsyra och alfahydroxisyra är utformade för att bryta upp dessa material och få porerna tillbaka till sitt ursprungliga utseende. Du kan leta efter olika krämer etc med dessa ingredienser för att försöka rengöra dina porer mer effektivt.


Äggvita är ett skönhetstrick och en hemmakur som faktiskt kan hjälpa till, på riktigt, även om det bara är en tillfällig effekt. 
Äggvitor stramar upp huden och ger en illusion av mindre porer.
Knäck ett ägg och behåll endast äggvitan. Vispa upp den och applicera smeten på rengjord, torr hud.
Låt verka i ca 15 minuter eller till den börjat stelna alt. att det känns som om huden börjat strama och skölj sedan noga med ljummet vatten. Avsluta alltid med din favoritfuktkräm som passar dina personliga hudkriterier. Vips så borde du ha mindre synliga porer för ett tag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar