torsdag 24 april 2014

TiKei - mineral-makeup när det är som bäst


l
"TiKei Mineral Makeup
TiKei mineralsmink består av 100% naturliga, krossade mineraler!
Inga kemikalier, inga konstigheter!

Låter huden andas fritt, samtidigt som din hy får en perfekt finish."
/från TiKeis egen hemsida


ll
l
TiKei om sina produkter:
"Allt mineralsmink som säljs på TiKei.se är tillverkat av oss. Vi köper inte in färdiga produkter från andra företag och packar om. På det sättet har vi full kontroll över alla ingredienser och Du kan alltid lita på att det Du köper håller hög standard.

Bakom produkterna ligger flera års testande och experimenterande för att få fram så bra produkter som möjligt. Experimenterandet och testandet pågår kontinuerligt och tanken är att hela tiden utöka sortimentet. Vi strävar alltid efter att produkterna skall vara så naturliga som möjligt."
"Bismuth Oxychloride
Vi avstår från ingredienser som Bismuth Oxychloride som kan orsaka klåda och irritation hos vissa personer.
Mikroniserad titandioxid/zinkoxid
Vi använder inte mikroniserad titandioxid eller zinkoxid eftersom det för tillfället är oklart hur nanopartiklar påverkar vår hälsa. även om mikroniserade partiklar är betydligt större än nanopartiklar, så tar vi inga risker!"

l
l

Jag började min resa med TiKei med att beställa några prover, främst på foundations för det finns så många nyanser att välja bland! De har fyra olika grundgrupper: Cool, Peach, Neutral och Warm och sedan 8 olika nyanser i varje grupp, från väldigt, väldigt ljus till mörk. Färgkarta.
Jag klickade hem deras lilla prov kit där man får tio prover och en liten kabukiborste och jag valde även några ögonskuggor att testa.
Proverna imponerade på mig. Jag var nöjd med att foundationen täckte riktigt bra och samtidigt såg naturlig ut och den lilla kabukiborsten var jättemjuk och praktisk.

Tikeis foundation är tillsammans med Meow Cosmetics den bästa jag använt och jag kommer förmodligen aldrig att gå tillbaka till flytande foundations. Den känns underbar på huden och är enligt mig lika bra, om inte bättre än bareMinerals (tidigare i.d.). Man får en väldigt neturlig finish men ändå på något magiskt underbat sätt täckning.

Borstarna är även de helt suveräna, lika mjuka och täta som riktigt dyra borstar från andra märken. De fördelar produkter bra, tappar inte hår, är gjorda av syntethår och precis som alla andra TiKei-produkter är de inte testade på djur!

Jag är som sagt väldigt nöjd med mina varor, är du nyfiken har du sidan här TiKei.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar