lördag 24 maj 2014

Foundation i fel färg

Har du råkat köpa en foundation i fel färg? 

Torka tårarna på en gång, du behöver inte vara ledsen det finns faktiskt riktigt bra användningområden för en foundation i en för mörk nyans och minst lika bra för en i en för ljus nyans - "contouring"och "highlighting". "Contouring" använder man främst för att markera sina ansiktsdrag
och ge ansiktet ett mer skulpterat intryck.
Applicera din mörka foundation enligt bilden och tona noga, noga. Var väldigt sparsam om du väljer att "skugga" längs med näsans sidor, det kan lätt se onaturligt ut i dagsljus men ser däremot fantastiskt ut om du ska fotograferas!

  "Highlighting" hjälper också till att lyfta fram dina drag men ger dessutom 
en snygg "glow" till ansiktet.
Det är lika viktigt att tona highlightern som det är med den mörkare färgen med undantag för om du använder en skimrande highlighter, då är en fin och ordentlig men "lagom" toning som gäller. 

Ett bra tips om du är osäker på var du bör highlighta är att applicera din för ljusa foundation på ansiktets "höga" punkter, de ställen som ljuset träffar först. 
Du kan testa att ställa dig framför en stark lampa just efter att du smörjt in ansiktet och se var i ditt ansikte som ljuset reflekteras mest tydligt.Jag hoppas att det här kan rädda några foundations som annars skulle ha kastats bort :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar